Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Ελεγκτική Επιτροπή της Ε.Ε.Ε.Σ.

εξελέγη από τη Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα στις 3 Δεκεμβρίου 2021 και αποτελείται από τους εξής:

Διοικητικό Συμβούλιο

Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Αστέριος Πλιάκος αποφοίτησε με το βαθμό «Άριστα» από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Αναγορεύθηκε Διδάκτορας Νομικής του Πανεπιστημίου ΙΙΙ του Στρασβούργου με το βαθμό «Άριστα». Έχει συγγράψει πολλά βιβλία και άρθρα σε κορυφαία διεθνή περιοδικά του δικαίου της ΕΕ με ευρύτατη απήχηση. Είναι διευθυντής σύνταξης του περιοδικού «Ευρωπαϊκό Δίκαιο» και  Προϊστάμενος Β Διεύθυνσης Επιστημονικών Μελετών της Βουλής των Ελλήνων και Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. 

Επίκουρος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Ο Χαράλαμπος Τσιλιώτης σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών την περίοδο 1984-1989.Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική Σχολή του Ruprecht-Karls-Universität της Χαϊδελβέργης στην Γερμανία, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Master) το 1991 και αναγορεύτηκε Διδάκτορας Νομικής του ιδίου Πανεπιστημίου το 1998. 

Αναπληρωτής Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, Ε.Κ.Π.Α.

Ο Αντώνης Μεταξάς αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με το βαθμό «Άριστα». Oλοκλήρωσε στη συνέχεια ως υπότροφος του Γερμανικού Δημοσίου τις διδακτορικές του σπουδές στη Νομική Σχολή του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου επίσης «Άριστα μετ’ επαίνου». Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω έχοντας επί σειρά ετών τύχει διακρίσεων ως πλέον εξέχων δικηγόρος και πανεπιστημιακός από ανεξάρτητους διεθνείς οδηγούς αξιολόγησης (Legal 500, Chambers). Έχει εκτενές δημοσιευμένο επιστημονικό έργο αποτελούμενο από μονογραφίες, άρθρα και γνωμοδοτήσεις στην ελληνική, αγγλική αλλά και γερμανική γλώσσα, ενώ έχει συμμετάσχει σε πλήθος ελληνόγλωσσων και ξενόγλωσσων συλλογικών τόμων.

Επίκουρος Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου, Νομική Σχολή Ε.Κ.Π.Α.

Ο Μανώλης Περάκης είναι διδάκτωρ της Νομικής Σχολής Αθηνών στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο και διδάσκει στην εν λόγω Σχολή ως ειδικός επιστήμων από το 2009 και ως Επίκουρος Καθηγητής από το 2017. Είναι συγγραφέας πολυάριθμων μονογραφιών και άρθρων στα ελληνικά και στα αγγλικά. Εργάζεται ως δικηγόρος Αθηνών.

Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Πολιτικών, Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

Ο Βασίλης Χατζόπουλος είναι Καθηγητής στο «Ευρωπαϊκό δίκαιο και Πολιτικές», Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών Παντείου Πανεπιστημίου και επισκέπτης Καθηγητής στο Κολλέγιο της Ευρώπης στη Μπρυζ (Βέλγιο). Διετέλεσε Καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Πρόεδρος του Τμήματός του και Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών. Έχει δημοσιεύσει 4 μονογραφίες, εκατό άρθρα και σχολιασμούς αποφάσεων σε περιοδικά με κριτές καθώς και πάρα πολλές βιβλιοκριτικές σε Γαλλικά, Ελληνικά και Αγγλικά.  Έμπειρος δικηγόρος στα ανώτατα δικαστήρια και το Δικαστήριο της ΕΕ,  έχει εισφέρει στην Ελληνική κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε πλείστες περιπτώσεις της ειδικότητάς του.  Επικοινωνία στο vasshatz@panteion.gr

Ελεγκτική Επιτροπή

Καθηγήτρια Ευρωπαϊκού Δικαίου Επιχειρήσεων, Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

H Μαρία Μενγκ-Παπαντώνη είναι Καθηγήτρια του Ευρωπαϊκού δικαίου – Ευρωπαϊκού Δικαίου των Επιχειρήσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Οικονομικού και Ποινικού Δικαίου (ECECRIL) του ίδιου Πανεπιστημίου. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών καθώς και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Panthéon-Assas (Paris 2), όπου απέκτησε το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό της διπλώματα.

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ευρωπαϊκού Δικαίου, Νομική Σχολή Ε.Κ.Π.Α.

Η Ρεβέκκα-Εμμανουέλα Παπαδοπούλου αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ. Ειδικεύθηκε στο Ευρωπαϊκό και το Διοικητικό Δίκαιο από Παν/μιο των Βρυξελλών. Αναγορεύθηκε Διδάκτωρ Νομικής με Άριστα από το Παν/μιο της Louvain. Έχει συγγράψει πολλές μονογραφίες και μελέτες σε έγκυρα νομικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε πολλά εθνικά και διεθνή συνέδρια.

Επίκουρη Καθηγήτρια Αστικού Δικαίου και Δικαίου Ανταγωνισμού, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΤΡΟΥΛΗ είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Αστικού Δικαίου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου διδάσκει δίκαιο συμβάσεων και ανταγωνισμού, και Δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και του Δικηγορικού Συλλόγου Νέας Υόρκης (New York Bar).Έχει εργαστεί σε δικηγορικές εταιρείες στο Μόναχο και στην Αθήνα και ειδικεύεται σε υποθέσεις αστικού και ευρωπαϊκού δικαίου.

We help your time and work for your money.

We deliver true results, focusing on strategic decisions and practical actions tailored to our clients' unique reality.​

Satisfied Customers

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Joeby Ragpa
Designer
Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Alexander Samokhin
Developer

Μέλη της αποτελούν επιστήμονες με αντικείμενο ειδίκευσης επιστήμες συναφείς με τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.